< Terug naar de kaart

Over het Routeplein van Fiets!

Op deze pagina vindt u antwoord op deze vragen:

 

Fiets! maakt gebruik van het knooppuntennetwerk van Toerisme Vlaanderen

Knooppuntennetwerken: © 2013 Provinciale Toeristische Organisaties.
Stoneroos verkreeg schriftelijke toestemming tot het gebruik van de knooppuntennetwerkgegevens die eigendom zijn van de Provinciale Toeristische Organisaties. De knooppuntennetwerkengegevens die op Routeplein.be getoond worden, mogen niet hergebruikt worden door derden in welke vorm dan ook zonder schriftelijke toestemming van de eigenaars. Wil u de knooppuntennetwerkgegevens hergebruiken, dan kunt u terecht bij Toerisme Vlaanderen. Als vertegenwoordiger van de Provinciale Toeristische organisaties kan Toerisme Vlaanderen u de knooppuntennetwerkgegevens gratis beschikbaar stellen na ondertekening van een licentieovereenkomst. Doe uw aanvraag via deze website http://trip.toerismevlaanderen.be/gdi/ of contacteer Toerisme Vlaanderen via tel. 02 504 04 09 (dienst Conversatie en Informatiebeheer).

Provinciale Toeristische Organisaties:
• Toerisme Limburg, meldpunt +32 (0) 800 96 96 7
• Toerisme Oost-Vlaanderen (Meetjesland, Vlaamse Ardennen, Leiestreek Oost
   en Waasland - meldpunt | Scheldeland - meldpunt)
• Toerisme Provincie Antwerpen (Antwerpse Kempen - meldpunt, Scheldeland)
• Toerisme Vlaams-Brabant (Hageland, Brabantse Kouters, Dijleland,
   Pajottenland & Zennevallei - meldpunt)
• Westtoer (De Kust, Brugse Ommeland, Westhoek, Leiestreek West - meldpunt)

Wat is het Routeplein?

Het Routeplein is een platform voor het delen en ontdekken van nieuwe knooppuntroutes die door Fiets!-ers zijn toegevoegd. Alle routes maken gebruik van het fietsknooppuntennetwerk in België.

Waarom het Routeplein?

Het Routeplein is ontwikkeld als ondersteunend platform voor de gebruikers van de Fiets!-app en fervente fietsers, met als doel het creëren van een plek waar u en andere fietsers de leukste routes met elkaar kunnen delen.

Hoe werkt het Routeplein?

We hebben ons best gedaan Routeplein.be zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. We kunnen ons echter voorstellen dat u hier en daar wat hulp nodig heeft. Vandaar dit overzicht.


Een route kiezen

Met het Routeplein heeft u drie mogelijkheden om een leuke route te vinden, via de homepage, via de kaart of door te zoeken op trefwoord, provincie of partner.

Een route kiezen via de homepage

1. Selecteer een route
Op de homepage van het Routeplein vindt u een tiental routes verdeeld over drie categorieën: Routetip, Toproutes of nieuwe routes.

2. De route bekijken
In het kader links ziet u algemene informatie over de routes, zoals: de lengte van de route, datum toegevoegd, aantal keer bekeken en gedownload en een eventuele beschrijving.

In het kader rechts ziet u de route met alle knooppunten en de afstand tussen de knooppunten.

3. De route versturen of printen
Heeft u een leuke route gevonden? Dan kunt u twee dingen doen:

4. De route op de kaart bekijken
U kunt de route op de kaart bekijken door op de knop "toon op kaart" te klikken. Deze knop vindt u onderaan de lijst met knooppunten. Wilt u weer terug naar de beschrijving, klik dan op de knop "meer" rechts van de titel van de route.

Een route kiezen via de kaart

1. De kaart tonen
Op de homepage van het Routeplein kunt u direct naar de kaart door op de knop "toon kaart" te klikken. Deze knop vindt u rechts op uw scherm bovenin het kader rechts.

2. De kaart gebruiken
U kunt de kaart op verschillende manieren gebruiken.

U kunt in- en uitzoomen op de kaart door te klikken op het plusicoon (inzoomen) en minicoon (uitzoomen). Een andere manier van in- en uitzoomen is het over de balk slepen van de slider. Hoe meer u naar het plusicoon sleept, hoe meer u in zult zoomen op de kaart. Vice versa geldt dit natuurlijk voor het slepen naar het minicoon.

Door het klikken op de pijliconen beweegt u over de kaart in de richting die u aanklikt.

Door op een willekeurige plek op de kaart te klikken, de linkermuisknop vast te houden en te slepen, kunt u over de kaart navigeren. U zult dan uw cursor zien veranderen van een pijl naar een kruis met pijlen als uiteinden. Als u de linkermuisknop weer loslaat, zal de cursor weer een pijl worden.

U kunt inzoomen op de plek waar uw cursor op dat moment op de kaart staat, door te dubbelklikken met uw muis.

In- en uitzoomen is ook mogelijk met uw scrollwiel.

Als u benieuwd bent naar fietsroutes in een bepaalde provincie, kunt u klikken op de knop "Provincie". Als u dit heeft gedaan zal er een pop-up met een overzicht van de provincies tevoorschijn komen.

Wanneer u op een provincie klikt, zal de kaart inzoomen op deze provincie.

3. Selecteer een route op de kaart
U kunt een route selecteren door op het route-icoon te klikken.

Er verschijnt nu een ballon waarin informatie staat over de route. Om de route te kunnen bekijken, klikt u op "Bekijk route". Wilt u de ballon weer verbergen, klik dan op het kruisje of naast de ballon.

Route zoeken op trefwoord of provincie

Op de homepage van het Routeplein drukt u in het kader links op "Zoeken".

1. U heeft twee opties, zoeken op route- of gebruikersnaam door het invoeren van een trefwoord.

2. U kunt zoeken op provincie. Selecteer een gewenste provincie en pas de minimale en maximale afstand aan, om uw zoekresultaten te verfijnen

In het rechter kader worden de gevonden routes weergegeven. Zijn er meerdere routes gevonden, dan kunt u met de pijltjes onderaan naar de volgende pagina met gevonden routes.

Om een route te bekijken klikt u op de titel van een gewenste route. (Zie: route bekijken)


Uw eigen route plaatsen

Heeft u een eigen route gepland en gefietst met de Fiets!-app? Dan kunt u deze route plaatsen op het Routeplein en zo dus beschikbaar maken voor andere fietsers die in bezit zijn van de Fiets!-app op een mobiel toestel. Tevens kunnen de routes op het Routeplein geprint worden.

Hier staat uitgelegd hoe u uw route kunt plaatsen op het Routeplein.


Een route versturen naar uw mobiele toestel

Heeft u op het Routeplein een leuke route gevonden, dan is het mogelijk om deze route naar de Fiets!-app op uw mobiele toestel te sturen of de route te printen. Heeft u de Fiets!-app nog niet? Dan kunt u hem nu downloaden.

Hier staat uitgelegd hoe u een route kunt versturen naar uw mobiele toestel.

Op het Routeplein is het niet mogelijk om een route te plannen.


Een route op uw eigen website plaatsen of delen via social media

Heeft u op het Routeplein een leuke route gevonden, die u wilt delen met vrienden of plaatsen op uw website? Via het tabblad 'delen' kunt u de door u gekozen route delen via Facebook of Twitter.
Wilt u de gekozen op uw eigen website plaatsen, dan kunt u het stukje code op deze pagina kopiëren en deze in de code van uw website plakken. Dit zorgt ervoor dat er een knop wordt geplaatst zoals naast de tekst wordt getoond. Deze linkt vervolgens naar de door u gekozen route.


 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het Routeplein, dan kunt u contact met ons opnemen.

Veel succes en fietsplezier op Routeplein.be